Onze 7 schoolfotografie tips

Het jaarlijks bezoek van de schoolfotograaf, volgens ons toch wel de leukste dag van het jaar!
Maar hoe kan je als ouder er mee voor zorgen dat deze dag een volledig succes van maken.

 

1. Voorbereiding is belangrijk

 Zorg ervoor dat je kinderen op de dag van de schoolfotograaf er zich op hun best uitzien, een leuk haaraccessoire of hun favoriete trui kunnen zeker al een leuke hulp zijn

 

2. Kies geschikte kledij

Naast ervoor te zorgen dat je kind(eren) er op hun best uitzien is het zeker een goed idee om ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel voelen in hun kledij. Vermijd ook zeker drukke patronen of felle kleuren die afleidend kunnen zijn. Simpele en tijdloze kleding werkt meestal het beste.

Extra tip: Gaan ze met broer of zus op de foto? Denk er zeker over na zodat hun outfits samen passen.

3. Bereid je kinderen voor

Leg aan je kinderen uit wat er gaat gebeuren tijdens het bezoek van de schoolfotograaf.
Vertel ze dat het belangrijk is om rustig te blijven en te luisteren naar aanwijzingen.

4. Breng eventuele speciale instructies schriftelijk over

 Als je kind speciale instructies heeft voor de fotograaf (zoals het verbergen van een litteken of het vermijden van bepaalde poses), geef deze dan schriftelijk door aan de fotograaf om misverstanden te voorkomen.

5. Wat na de fotografiedag

Denk na wat je graag wil doen met je foto’s, misschien is dit wel het ideale moment om te zorgen voor een cadeau voor de grootouders, of kun je de lege muur in je woonkamer vullen met één (of meerdere) grote foto’s.

6. Let op de details

Controleer of de kleding van je kinderen schoon is en of er geen vlekken of scheuren zijn die afleidend kunnen zijn op de foto’s.

7. Oefening baart kunst

Als je kinderen moeite hebben om ontspannen te poseren voor de camera, oefen dan thuis en moedig ze aan om verschillende houdingen uit te proberen. Weerhoud je kinderen natuurlijk niet om plezier te hebben bij de fotograaf, dit kan ook zorgen voor natuurlijke foto’s.